Eigen bouwsels

De Eigenbouwsels vormen een bont allegaartje aan zij-projecten.

 Sommige ervan ontstonden als creatieve "spin-off" van een project in opdracht, zoals bijvoorbeeld de Panna-kooi. In dit geval ging het om een vraag naar speelplaatsinrichting, waar de nood aan een afgebakende voetbalzone ,tussen de reeds geplaatste houten spel-elementen, leidde naar het idee van een houten, moduleerbare "kooi", even sterk als het oorspronkelijk voorziene metaal , maar veel aangenamer en natuurlijker van uitstraling.

Andere ideeën ontstonden vanuit de creatieve zoektocht naar mogelijkheden om resten hout uit grote projecten niet verloren te laten gaan als afvalhout, maar er nog een nuttige, en liefst ook esthetische , bestemming aan te geven. De Kistenkast-modules, de op maat maakbare lapjesplaten van Bladhout, en de Planchet zelfschroefstoel vormen hier mooie voorbeelden van.

De rubriek Eigenbouwsels biedt mij dus de ruimte bij uitstek voor mijn eigen bedenksels en Spielereien, maar laat tegelijk ook ruimte voor vragen van anderen, om samen met een frisse blik te kijken naar bijvoorbeeld oplossingen voor binnenhuisinrichting, prototypes, toneeldecor 'props', etalages,...