huis van het kind Sint-Niklaas

Voor het huis van het kind in Sint-Niklaas bouwde ik dit multifunctionele binnenbouwsel. De grote open wachtruimte van het OCMW wordt 1x per week omgebouwd tot consultatiebureau van Kind&Gezin. Het geheel bestaat uit twee verrijdbare kasten met elk twee grote deuren. In gesloten toestand is het een vrij compact volume met zit- en speelmogelijkheid. Wanneer de kasten verrijden en de deuren open gaan, ontstaat er een afgebakende ruimte van 7 meter op 5 meter met verschillende opbergmogelijkheden en functies.

In de zitkar is veel opbergruimte voor speelgoed en boekjes, in de achterwand is ruimte voor verschoonkussens. de deuren doen dienst als prikbord en bergruimte voor speelkleden. Het geheel is met 'buzziskin' bekleed om de ruimte akoestisch te isoleren.

De meet- en weegkar heeft een werkvlak (boven de kruipgang) waar de kinderen gemeten en gewogen kunnen worden. De weegschaal en meetbak worden opgeborgen link en rechts van het werkvlak. deze zone word extra verlicht door drie spotjes met bewegingscensor. in de deuren van deze kast is ruimte voor jassen en tassen van ouders en kinderen. de raampjes zorgen voor extra licht of extra privacy in de afgebakende zone.