Muurhut Heverlee

Deze muurhut bouwde ik in Heverlee. Het basis ontwerp komt van de architecte/opdrachtgever. Samen hebben we het idee verder uitgewerkt en op punt gezet. Het resultaat is een strak vormgegeven huisje met een geweldig uitzicht over de abdij van Park. De basisstructuur balanceert op de tuinmuur en is verbonden met een glijbeugel aan de boom. Op die manier kan de boom verder groeien en bewegen en blijft de hut toch stevig staan.

gebruikte materialen zijn epicea voor de structuur en watervaste berkenmultiplex voor de gevels. Het dak is bekleed met witte EPDM.

De raamopeningen worden dichtgemaakt met polycarbonaat. Het grote raam van voor is voorzien van een groot venster dat via een katrol en touwsysteem geopend kan worden. Onder de luifel van voor komt nog een katrol voor de kinderen.